Logo
Hallo allemaal,
 
Door omstandigheden is het ons niet gelukt om eerder een nieuwsbrief uit te laten gaan over de vorderingen van onze projecten.
Maar dat wil niet zeggen dat er niets gedaan is hoor!
In het afgelopen jaar is er veel gebeurd in Oeganda. We hebben het gehele complex kunnen voorzien van zonne-energie. Door een extra donatie van een anonieme gever uit Hamont-Achel konden wij, tijdens ons verblijf, opdracht geven om extra zonnepanelen op het dak te plaatsen waardoor er nu overal licht is, maar ook voldoende energie voor de computerlessen en de avondlessen voor volwassenen. Verder hebben we er voor gezorgd dat er nu via een dongel (een usb stick voor internet) altijd internet is, wat uiteraard heel belangrijk is voor de lessen.
Ook hadden we de eerste diploma uitreiking, een bijzondere ervaring. Wij én hun ouders zijn heel trots op deze leerlingen.
 
an ASML Foundation hebben we dit jaar onze laatste donatie mogen ontvangen, de vijf jaar sponsoring zitten er al weer op. We hebben het hele businessplan kunnen uitvoeren met alle lesmaterialen en doelen die we gesteld hebben. Dat is natuurlijk super. Vanaf komend jaar zal Bluesky geheel self supporting de lessen kunnen geven. In oktober van dit jaar gaan we weer terug naar Bluesky (Gerrie, Willemien en Petra) om dan met de laatste vorderingen van ons project de uiteindelijke eindrapportage voor ASML Foundation te schrijven. Uiteraard blijft de financiële ondersteuning vanuit onze stichting (donaties en verkoop van de sieraden) door gaan. Maar ons vijfjaren plan is volledig uitgevoerd. Er is zo’n wederzijds vertrouwen met Godwin, de directeur van ons project in Oeganda, zijn bestuur en ouders met Na Maono, daar zijn we ontzettend blij mee en ook heel trots op, want dit is zeer bijzonder in diverse Afrikaanse landen.
 
Ons project in Kenia: na 10 jaar financiële ondersteuning van het Mudzini Kwetu weeshuis hebben we besloten om met de sponsoring te stoppen. Niet omdat er problemen zijn maar omdat we denken dat na 10 jaar de projecten zelf middelen moeten zoeken om zelfstandig door te gaan. In onze ogen is dit hulp geven; zorgen dat alles op “poten” staat, de basis gelegd is en dan kunnen loslaten.
Uiteraard blijft Mudzini een plaatsje houden in ons hart, want daar is het allemaal begonnen. We zullen in oktober ook een uitstapje maken naar Kenia om hen persoonlijk te bedanken voor de geweldige samenwerking.
 
Gerrie maakt nog steeds veel sieraden en we krijgen mailtjes uit het gehele land van mensen die ons oude sieraden, opgedoekte webwinkels en materialen toesturen.
Super is dat. We staan nog regelmatig markten waar we onze spulletjes verkopen.
De eerstvolgende is de Oranjemarkt in Veldhoven op 27 juni a.s.
 
Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden dan kan dat via facebook.
 
Al met al zijn er veel stappen gezet met dank aan jullie steun.
Heel erg bedankt allemaal,
Hans, Willemien, Gerrie en Petra